Názvosloví je důležité a každé z písmen akronymu S.B.O.R. má přesný význam a smysl:

Význam pojmů "svoboda" a "demokracie"

Význam pojmů "bratrstvo" a "bratrství"

Význam pojmů "občan" a "občanství"

Význam pojmů "republika" a "republikánství"

Do politické strany/hnutí Realisté sice nemám ambice vstupovat, ale rád bych jim tímto vyjádřil svoji podporu. Jsou nejblíže k významu pojmu S.B.O.R. se kterým jsem si pohrával jako možným názvem, pro mnou spoluzakládanou novou stranu, pokud by už nebyla alternativa koho volit.

Navíc musím potvrdit z osobní zkušenosti s Petrem Robejškem z prosince 2011, kdy mi odepsal na email ohledně zpětné vazby na článek Pohled přes Společenské brýle informacemi o strukturované analýze reality, projevech nezdůvodněného lidského titánismu a intuitivním vhledu. Musím tak s pěti letým odstupem konstatovat, že je konzistentní ve svých názorech, postojích a argumentaci, s rozhledem a komplexním chápáním, kdy ostatní komentátory, analytiky či jiné osobnosti veřejného života silně převyšuje.

Pokud by existovali Realisté v roce 2011, (nejen) moje politická aktivita by se spíše ubírala touto cestou než se Svobodnými - nyní bych tedy Robejškovým Realistům tímto vyjádřil podporu a ať jsou nejblíže tomu, co by se dalo označit, jako pravý S.B.O.R.

 

Čtěte na podobné téma:

Ustupovači islámu „Svobodní“ už falešností připomínali EU: důvody volebního krachu a nevolitelnosti „svobodnými občany“