1) Čím se řídím, je zaměření se a jednoduchost. Jednoduchost může být těžší než složitost. Musíte tvrdě pracovat, aby jste vyčistili svoji mysl, aby vznikla jednoduchost. Ale na konci to stojí za to, protože jakmile toho dosáhnete, můžete přenášet hory.

2) Není prací zákazníků vědět, co chtějí.

3) Nedává smysl najímat chytré lidi a pak jim říkat, co mají dělat. Najímáme chytré lidi, aby nám oni říkali, co máme dělat.

4) Věci nemusí změnit svět, aby byly důležité.

5) Co mám v životě rád je zdarma. Je zřejmé, že nejcennějším zdrojem, který všichni máme, je čas.

6) Inovace přichází od lidí, kteří se potkávají na chodbách nebo si navzájem volají ve 22:30, když mají nový nápad nebo proto, že si něco uvědomili, že prorazili v tom, jak jsme uvažovali o problému. Je to z obratem svolaného setkání šesti lidí svolaných někým, kdo si myslí, že přišel na tu nejlepší novou věc a chtěl vědět, co si o jeho nápadu myslí ostatní lidé.

7) Váš čas je omezený, neztrácejte jej žitím života někoho jiného. Nenechte se chytit do pasti dogmatu, žití podle výsledků myšlení jiných lidí. Nedovolte, aby se v hluku ostatních názorů utopil váš vlastní vnitřní hlas. A co je nejdůležitější, mějte odvahu následovat své srdce a intuici, ty nějak už vědí, čím se opravdu chcete stát. Všechno ostatní je vedlejší.

8) Inovace rozlišují mezi lídry a následovníky.

9) Kreativita je jen spojovací si věcí. Když se zeptáte kreativních lidi, jak to něco vytvořili , tak se cítí trochu provinile, protože oni to opravdu neudělali, pouze někde něco zahlédli. A po čase se jim to zdálo jasné. To proto, že byli schopni spojit si zkušenosti, které měli a syntetizovat je do nové věci.

10) Pamatovat si, že brzo budu mrtvý je nejdůležitějším nástrojem, se kterým jsem se kdy setkal, aby mi pomohl učinit velká životní rozhodnutí. Protože téměř vše (veškerá očekávání ostatních, všechna pýcha, všechen strach z ostudy nebo neúspěchu) jde v tváří v tvář smrti stranou a zůstává jen to, co je skutečně důležité.

11) Když vyrostete, máte tendenci si říci, že svět je takový, jaký je a ... žijete svůj život uvnitř tohoto světa. Ve snaze nenarážet často do zdí. Ve snaze mít pěknou rodinu, pobavit se, ušetřit trochu peněz. To je velmi limitovaný život. Život může být mnohem širším, jakmile zjistíte, jeden prostý fakt: Všechno kolem vás, co nazýváte životem bylo vytvořeno lidmi, kteří nebyli o nic chytřejší než vy a můžete jej změnit, můžete jej ovlivnit, můžete si vytvořit své vlastní věci, které ostatní lidé mohou používat. Jakmile to pochopíte, už nikdy nebudete jako dřív.

12) Systémem je, že není žádný systém. To neznamená, že nemáme proces. Naše firma Apple je velmi disciplinovanou společností a máme velké procesy. Ale to není to o čem to je. Procesy nás jen dělají efektivnějšími.

13) Myslím, že peníze jsou úžasnou věcí, protože umožňují vytvářet věci. Umožňují vám investovat do myšlenek, které nemají krátkodobou návratnost.

14) Jako jednotlivci jsou lidé ze své podstaty dobří. Mám poněkud pesimistický pohled na lidi ve skupinách. A jsem silně znepokojen, když vidím, co se děje v naší zemi, která je v mnoha ohledech nejšťastnějším místem na světě. Nevypadáme, že jsme všichni nadšeni pro to udělat naši zemi lepším místem pro naše děti.

 

Čtěte na podobné téma:

Nikola Tesla: Citáty srbského vynálezce, který vytvořil 20. století