Pro racionální diskusi o (ne)hrozbě islámu doporučuji ze všech zdrojů se kterými jsem se seznámil, práce a výstupy následujících pěti analytiků z USA, z nichž jsem některé během tohoto roku přeložil do češtiny.

William McCants - pracovník Centra pro blízkovýchodní politiku a ředitel organizace Projekt vztahů USA s Islámským světem. Je také externím členem fakulty Univerzity Johnse Hopkinse a působil na vládních pozicích a pozicích think-tanků vztahujících se k islámu, Střednímu východu a terorismu, včetně vládního poradce pro boj proti násilnému extremismu. Je také autorem několika populárně odborných knih.

Věřící: Jak se introvert stal vůdcem Islámského státu

William McCants, "Religious Politics after the Arab Spring"

 

 

Anrew C. McCarty - americký republikánský komentátor, bývalý žalobce USA v proti-teroristických záležitostech, bývalý člen think-tanku Foundation for Defense of Democracies a bývalý ředitel Centra pro právo a obranu proti terorismu

Islám je islám – a tak to je

Islamismus a demokracie - Nebezpečná iluze

K čemu došel guvernér USA z Louisiany ohledně islámu - a co spoustě lidí stále nedochází

 

 

Stephen Coughlin - americký analytik, spisovatel a autor knihy Catastrophic Failure: Blindfolding America in the Face of Jihad, který je záložním armádním majorem přednášejím členům kongresu, vládním představitelům a členům výzvědných služeb. 

The Organization of Islamic Cooperation and its Role in Enforcing Islamic Law

 

 

Soeren Kern - analytik Gatestone Institute v USA a Grupo de Estudios Estratégicos ve Španělsku.

Německo: Korán do každé domácnosti

Rozrůstání islámského práva šaría v Německu

Německo: Islamisté infiltrují školy v Hamburku

"Šaría policie" v Německu

Policie varuje před NO-GO zónami v Německu

Představení "Gatestone Institute" v USA a 10 jeho analýz o islámu

 

 

Bill Warner - americký univerzitní profesor, přírodovědec, podnikatel, spisovatel a autor knihy Právo šaría pro nemuslimy, který se několik posledních desítek let věnuje analýze islámských textů a historií tohoto náboženství. Zakladatel Centra pro studium politického islámu.

- záznam příspěvku z Konference Evropa, imigrace a islám - 27. 10. 2015 (od cca 18 minuty)