Gatestone Institute v USA (Germany´s "Sharia Police" z 8.9.2014) - Muslimští radikálové začali vymáhat islámské právo šaría v ulicích Wuppertalu, městě v Severním Porýní-Vestfálsku, ve spolkové zemi s největší muslimskou populací v Německu. V tom, co vládní úředníci říkají, je do očí bijící výzva právnímu státu a demokratickému pořádku v Německu, kdy si skupiny mladých vousatých islamistů (někteří na sobě majících bezpečnostní oranžové dopravní vesty s nápisem "šaría policie") vyhlásili části centra města Wuppertal za "šaríou kontrolované pásmo." Samozvaní strážci veřejné morálky roznášeli žluté letáky, které vysvětlovaly islámský kodex chování v městských zónách šaría. Vyzývali, jak muslimské, tak nemuslimské kolemjdoucí, aby uposlechli saláfistická kázání a zdrželi se konzumace alkoholu, cigaret, drog, hazardních her, poslechu hudby, pornografie a prostituce.

Sedmi minutové propagandistické video v němčině s názvem "Šaría Policie: Brzy příjde do Vašeho města“ ukazuje skupinu mužů, v čele s německým konvertitou k islámu, Svenem Lauem, procházejících v noci v ulicích Wuppertalu a působících na neukotvenou mládež, aby přijali radikální islám. V některých případech se muži pokusili fyzicky zabránit mladým lidem ve vstupu do barů, kasin a diskoték; ti, kdo odporovali, byli sledováni a zastrašováni.


Poté, co místní obyvatelé upozornili německé úřady, policie zvýšila svoji přítomnost v centru Wuppertalu a také zřídila telefonní linku umožňující občanům, aby nahlásili jakékoli případné trestné činnosti. Zdá se však, že místní úřady nemají jasno o tom, jak postupovat. Policejní náčelník z Wuppertalu Birgitta Radermacher řekl, že "pseudo policie" představuje hrozbu pro právní stát a že pouze policie je určena a zaměstnávána státem mající legitimní právo jednat jako policie v Německu. A dodal: "Mocenský monopol spočívá výhradně na státu. Chování, které zastrašuje, ohrožuje nebo provokuje nebude tolerováno. Tato "šaría policie" nemá legitimitu. Volejte 158, pokud takové lidi potkáte." Wuppertalský starosta Peter Jung řekl, že doufá, že se policie tvrdě postaví proti islamistům. "Záměrem těchto lidí je provokovat a zastrašovat a vnucovat svoji ideologii druhým," řekl Jung. "Toto nepřipustíme."

Více než tucet islamistů ve věku mezi 19 a 30 jsou nyní vyšetřováni na základě obvinění z nelegálního shromažďování. Ale muži nebyli zatčeni a policie tvrdí, že nemají žádnou pravomoc zabavit jim oranžové vesty, i když předstírání policie zločinem je. Wuppertalský státní zástupce Wolf-Tilman Baumert, říká, že zůstává nejasné, zda muži udělali něco nezákonného. "Pouhé vysvětlování náboženských pravidel není zločinem", řekl.
Tito členové civilní stráže jsou stoupenci saláfismu, radikální proti-západní ideologie, která se otevřeně snaží nahradit demokracii v Německu (a zbytku světa) islámskou vládu založenou na právu šaría. Saláfistická ideologie předpokládá, že právo šaría je nadřazené všem sekulárním zákonům, protože pochází od Boha, jediného legitimního zákonodárce a proto je právně závazná pro celé lidstvo. Podle saláfistického světonázoru je demokracie snahou povýšit vůli lidských bytostí nad vůlí Alláha. Ve smyslu, že účast na demokratickém procesu je polyteismus (zakázaný hřích) a musí být odmítnuta. Počet saláfistů v Německu se v posledních letech zvyšuje a německé úřady vydávají katastrofická varování o hrozbě, kterou představuje neúprosné pronikání saláfistické ideologie do Německa a zbytku Evropy.

Mnozí z těch, kteří jsou přitahováni saláfistickou ideologií jsou tvární mladí muslimové, o kterých úřady říkají, že jsou obzvláště citliví ke spáchání teroristických činů ve jménu islámu. V rozhovoru pro německou veřejnoprávní televizi ZDF, uvedl ředitel zemské bezpečnostní služby pro Severní Porýní-Vestfálsko Burkhard Freier, že němečtí saláfisté mají stále vyšší tendenci k použití násilí pro dosažení svých cílů a že mnozí z nich odcestovali do Iráku nebo Sýrie získat bojový výcvik. V červnu 2014 se sešlo na 400 saláfistů na piknikové grilování gril Fest" ve městě Tannenbusch v bonnském okrese a poslouchali kázání některých z nejradikálnějších saláfistických kazatelů v Německu. Policie uvádí, že účelem shromáždění bylo získat finanční prostředky a rekrutovat dobrovolníky pro džihád v Sýrii. Ale po skončení grilování začaly skupiny mladých saláfistů prosazovat právo šaría v Bonnu tak, že nutily ženy, aby se zahalovaly. V jednom případě zmlátili náctiletého za pití alkoholu na večírku. Troufalost saláfistických akcí ve Wuppertalu nicméně německou veřejnost šokovala. Němečtí politici reagovali ostrým odsouzením šaría policie i když zůstává nejasné, co zmohou a udělají se saláfistickým ohrožením Německa. "Šaría nebude na německé půdě tolerována", řekl německý ministr vnitra Thomas de Maizière. "Nikdo si nesmí troufat zneužívat dobré jméno německé policie." Podle německého ministra spravedlnosti Heika Maase, je Německo ústavním státem: "Samotný stát - a ne samozvaná šaría policie - je odpovědný za vymáhání dodržování zákonů," řekl. "Jedno je jisté: Nebudeme tolerovat ilegální paralelní systém spravedlnosti."

Středopravicový politik Wolfgang Bosbach prohlásil: "Šaría policie je záměrnou provokací saláfistů, kteří chtějí zpochybnit zákonné právo. Policie musí proti takovým činnostem jednat energicky. Nemůžeme akceptovat, že populace bude tímto způsobem provokována, matena nebo zastrašována." Starší politik z vládnoucí CDU, Volker Kauder, řekl: "Nemůžeme za žádných okolností tolerovat samozvanou šaría policii hlídkující v našich ulicích, chtějící lidem diktovat, co mohou a nemohou dělat. V Německu vládne německé právo ne právo šaría." Generální tajemník CDU, Peter Tauber řekl: "Musíme čelit takovýmto saláfistickým machinacím s veškerou závažností. Musíme nařídit zákaz jejich činnosti tak rychle, jak je to možné. Bylo velkou chybou rudo-zelené koalice (vládnoucí 1998-2005), že změnila zákon tak, že anti-demokratická propaganda již není trestným činem. Musíme to rychle napravit. Stát musí prokázat, že je zde nulová tolerance pro ideologie a organizace v Německu, které jsou zaměřeny na zrušení našich základních práv." Mezitím soud se čtyřmi saláfisty obviněných z umístění bomby u hlavního vlakového nádraží v Bonnu v prosinci 2012 a za spiknutí za účelem zabít antiislámského aktivistu v Leverkusenu v březnu 2013 by měl být zahájen v Düsseldorfu, v hlavním městě severního Porýní-Vestfálska. Úřady se obávají, že soud, který může trvat až dva roky, bude vyvolávat násilné konfrontace mezi saláfisty a mnoha členy různých neonacistických skupin se sídlem v Severním Porýní-Vestfálsku.

Jedna taková skupina, Die Rechte (Pravice) právě založila svoji vlastní skupinu civilní stráže s názvem Stadtschutz Wuppertal (Wuppertalská městská hlídka) zaměřená na boj proti šaríja policii. V prohlášení skupina vysvětluje: "Wuppertalští aktivisté z Pravice se okamžitě shodli: Jsou-li v našem městě hlídky saláfistů, které mohou hlídkovat na městských pěších zónách jako "šaría policie" a pokud policie umožňuje radikálně levicovým kriminálnickým squatterům páchat jejich nepravosti ve čtvrti Nordstadt, pak musí být vytvořen protipól tak rychle, jak je to jen možné. Inspirováni úspěšným modelem ze Stadtschutzu v Dortmundu to bylo velmi rychle odsouhlaseno a došlo ke zformování takovéto akce." Po velmi spontánním právním školení (opět díky stranickým soukmenovcům z Dortmundu!) byl Stadtschutz Wuppertal uveden do života v době kratší než 48 hodin! Nová rádia a červená trička byla zakoupena z osobních nákladů. Několik tisíc letáků prezentujících nový Stadtschutz Wuppertal bylo vytištěno a brzy bude distribuováno. "Společně za větší bezpečnost, právo a pořádek v našem městě – PRAVICE „Stadtschutz Wuppertal".

  

Bezpodmínečný vzkaz německým orgánům je, že pokud se jim nepodaří zastavit saláfistické civilní stráže, budou neonacistické civilní stráže dělat jejich práci za ně. Není divu, že mnozí Němci mají silné obavy a předtuchu o tom, co přinese budoucnost.

 

Čtěte na podobné téma:

Rozrůstání islámského práva šaría v Německu