CAIR (The Council on American-Islamic Relations / Rada pro Americko-Islámské vztahy) je nevládní organizace prosazující v médiích, lobingem a vzděláváním reprezentativní islámský pohled na nejrůznější témata pro americkou veřejnost.

CAIR např. požadoval odstranění pojmů "Islámský extrémismus" a "Džihádismus" z národního muzea vzpomínky na 11.9.2001, jako akademicky kontroverzní terminologie, ale nebyl vyslyšen a na webu jeho muzea lze stále u položky s názvem "Co je to islámský extrémista?" nalést: "Islamisté pohlíží na islám jako na vůdčí ideologii pro politiku a organizování společnosti. To znamená, že věří, že přísné dodržování náboženského práva by mělo být jediným základem pro právo dané země, stejně jako jeho kulturní a společenský život. Zatímco někteří muslimové věří, že toto není nutné. Islamističní extrémisté věří, že násilí je přijatelným způsobem při dosahování těchto cílů. Al-Káida je jednou z mnoha islámských extremistických skupin."

- CAIR také pochválil Asociaci tisku za přepracování jeho "stylebook" s cílem zakázat používání slova "islamistický", pokud se používá k popisu islámských extremistů nebo extrémistů. V tiskové zprávě CAIR uvedl, že přepracování termínu je "krokem správným směrem" a že CAIR pomohl ovlivnit rozhodnutí Asociace tisku. Pojem "islamistický" - je pro zastánce vlády v souladu se zákony islámu. Ti, kdo pohlíží na Korán jako na politický model zahrnuje širokou škálu muslimů, od hlavního proudu politiků po bojovníky známých jako džihádisté. Ve smyslu fundamentalisté. CAIR také média kritizoval: "Bohužel se termín"islámský" stává zkratkou pro muslimy, kteří se nám nelíbí a je v současné době používaný téměř výhradně v pejorativním kontextu a je často spojen s pojmem extremistický, dávající mu ještě negativnější nádech."

CAIR také ovlivňuje díla filmové a TV produkce, aby nevyznívala proti-islámsky mezi něž např. patří:

Not Without My Daughter Bez dcerky neodejdu (1991); True Lies / Pravdivé lži (1994); Executive decision / Boeing 747 v ohrožení (1996); The siege / Stav obležení (1998); 24 hours / 24 hodin (2001-2014); Sum of All Fears / Nejhorší obavy (2002); Kingdom of Heaven / Království nebeské (2005).

V některých přípach, např. South park Epizoda 201 / Městečko South Park (1997 - současnost) dokonce došlo ke stažení celého díla z vysílání z důvodu zobrazení a urážky proroka Mohameda.

  

Text urážející proroka Mohameda zněl:

KYLE: „To proto, že neexistuje žádné Goo, pan Cruisi. Víte, dnes jsem se něco naučil. Skrze celé toto utrpení, jsme všichni chtěli ukázat věci, které jsme nesměli ukázat, ale to nebylo kvůli nějakému magickému Goo. Bylo to díky magické síle ubližovat lidem násilím. To je očividně jedinou pravou sílou. Jestli je něco, co jsme se všichni naučili, je to, že terorizování lidi funguje.

JEŽÍŠ: To je pravda. Copak nevidíte, lidičky, že pokud nechcete, aby si z vás kdokoli dělal legraci, vše, co potřebujete, jsou zbraně a bomby, aby toho lidé nechali?

SANTA: To je pravda, přátelé. Vše, co musíte udělat, je zasévat strach a být ochotni zraňovat lidi a můžete dostat, cokoli co chcete. Jedinou skutečnou mocí je násilí.

 

Výroky představitelů organizace CAIR 

"Islám není v Americe, aby byl rovnocenný jakékoli jiné víře, ale aby se stal dominantním. Korán, muslimská kniha písma svatého, by měl být nejvyšší autoritou v Americe a islám jediným akceptovaným náboženstvím na Zemi." (Omar M. Ahmad)

"Nechci vytvořit dojem, že bych nerad, někdy v budoucnu, viděl vládu Spojených států islámskou." (Ibrahim Hooper)

"Nakonec se my (muslimové), nemůžeme nikdy stát plnoprávnými občany této země, protože neexistuje žádný způsob, jak se můžeme plně oddat institucím a ideologii této země." (Ihsan Bagby)

"Pokud jsme praktikujícími muslimy, jsme nad zákonem země." (Mustafa Carroll)

 

Zdroje:

https://creepingsharia.wordpress.com/2015/08/19/islamist-influence-in-hollywood/#more-78099

http://humanevents.com/2015/08/08/islamist-influence-in-hollywood/

http://www.patheos.com/blogs/camelswithhammers/2014/01/kyles-speech-from-censored-mohammed-south-park-episode-restored/

https://creepingsharia.wordpress.com/2014/05/14/terror-linked-cair-wants-to-remove-islamist-extremism-jihadism-from-911-museum-video/

https://creepingsharia.wordpress.com/2013/04/06/cair-and-associated-with-terrorists-press-attempt-to-redefine-islamist/ 

https://en.wikipedia.org/wiki/201_(South_Park)

http://www.foxnews.com/us/2014/11/17/us-group-cair-added-to-terror-list-by-united-arab-emirates/

 

 

Čtěte na podobné téma:

Citáty totalitárního myšlení: muslimští představitelé v USA